Blogia
Feli Feliz, el lapicero de dos colores

EL NOSTRE CONTACONTES SOBRE FELI FELIÇ. MIRA QUE OFERIM.

nota al text:
Si trobeu una falta d’ortografia o una possible millora, pregue feu ús de "COMENTARIS" y per a comprendre la meua situació-determinació aneu a l’article DESITJOS D’ATENCIÓ I CORRECCIÓ al blog
http://134espacios.blogia.com.
Moltes gràcies.

FELI FELIÇ: TRES CONTES I MOLTES HISTÒRIES.

 

     En estos dies de Desembre 2009, estic ultimant la segona fase de l’AUCA o ALELUYA que arreplega els tres contes de Feli FELIÇ. Es destaquen algunes de les històries i tenim un pretext visual i material sobre el qual poder narrar. Crec que estaré, durant algun temps més, desenvolupant noves fases de l’AUCA, però ja està disponible.

     Feli FELIÇ va nàixer en casa com a material per a llegir als meus fills abans de dormir. El primer Feli FELIÇ es“va activar” per a oferir a un xiquet, que ho estava passant malament en el col·legi, “eines” per a resoldre situacions i per a veure la realitat amb una globalitat en què sempre hi hi ha coses bones i ...diferents.

    En  FELI FELIÇ, EL LLAPIS DE DOS COLORS (2006), Feli és un “líder social” que ajuda, reflexiona sobre les dificultats, tria ser optimista, dóna especial importància a l’amistat, la família, lluita contra les “etiquetes” i no s’oblida de fomentar la comunicació i la il·lusió.

UN MAR DE JOCS o la PLATJA DE TOTS (2007).

     Gràcies al dibuix del caragol que somiava, (per cert, somiava ser “home trompetista”), descobrix Feli que té una germana. Eixa mateixa setmana, inicia la reçerca.

     Com SU, SUAU FELIÇ, la “carboneta”, és una artista, a Feli no li resulta estrany trobar-la ajudant a dos artistes artesanals fallers. Estan treballant en una falla infantil, que és com un conte tridimensional que es plantarà (en Sant Josep) en mitat del carrer. En este conte, Feli reflexiona sobre aspectes relacionats amb la platja, el progrés i la tradició, l’atenció dels béns naturals, etc. La finalitat de les falles és reflexionar des de l’emoció. En l’AUCA hem destacat tres històries: un urbà que a la platja va, és una reflexió sobre la discapacitat comptada amb un xiquet com a co-protagonista. La farola del far enamorada, ens permet endinsar-nos en la força de l’amor. (Quan es compte es pot fer amb una senzilla sorpresa d’impacte visual.) En el xiquet soterrat ens submergim en la necessitat lluitar per ser guionistes de la nostra vida. (Este xicotet relat es pot escenificar, tenim tots els elements necessaris.)

     FELI FELIÇ I ELS DIMINUTS. 2009

     En este conte Feli FELIÇ  descobrix que els llapis mantenen la possibilitat de comptar, encara quan la seua vida “útil” ha acabat. Els DIMINUTS són com “bancs d’experiència”. Feli recuperarà quatre d’estes històries, després de  ser admés per Melsus, el  “Patriarca-líder”, en la CAIXA.

  Les quatre històries que recuperarà Feli són les de Blanca, els llapis clonats de Prudencio, el Llapis d’Ana i la història de Gus.

     Quan estava donant-li forma a este tercer llibre de Feli FELIÇ, ho estava preparant per a una casa comercial (“OFITOT”, a Gandia) que acabava de proposar-se vendre un model de bolígraf  digital. En el procés d’escriure, refer, pensar, i tornar a treballar les idees, vaig descobrir la campanya “COMPTA’NS EL TEU PLA” de la FUNDACIÓ JOSEP CARRERES. Vaig necessitar col·laborar. M’impacte veure la força dels xiquets lluitant contra la  malaltia. Per això estic treballant en la difusió d’este conte que he cedit a la Fundació Josep Carreres. El conte està disponible en la web de la FUNDACIÓ i en altres llocs del ciberespai. (Pots  visitar http://felifeliz.blogia.com  per a major informació)

     Fomentem la idea que la pitjor malaltia és LA INDIFERÈNCIA i que UN POC (de nosaltres) SUMA MOLT (entre tots).

     BLANCA ens parlarà de Tania, del seu secret i de les “etiquetes”, amb la història de Prudencio podem descobrir que hi ha molts llapis màgics clonats disposats a despertar... El llapis d’ANA, ens parla d’eixa persona que esta donant el millor de si mateixa...GUS, ens introduïx en la campanya de la FUNDACIÓ...

 

EL NOSTRE  CONTACONTES.

QUÈ OFERIM.

  1. Podem comptar les històries de FELIFELIZ per a grups de col·legis, biblioteques, agències de lectura, associacions... L’activitat està dissenyada amb estratègia participativa.
  2. L’àmbit territorial preferent és la  comarca de La Safor, València. Es poden consultar  altres eixides...
  3. HORARI: laborables, des de les 6 de la vesprada, (treballe fins a les 5.30) CAPS DE SETMANA: Preferible dissabte o diumenge a la vesprada. Horari de FESTIUS: COMENTAR.
  4. DIRIGIT A: Xiquets de més de deu anys, acompanyats del seu professor o professora o adult. En tot cas ha d’haver-hi un /una responsable del grup. TAMBÉ ESTÀ DIRIGIT ALS xiquets i xiquetes QUE ELS ADULTS PORTEN DINS...
  5. VALENCIÀ /CASTELLÀ. Duració aprox. D’una hora, es pot allargar o acurtar segons circumstàncies. Pot establir-se un torn de preguntes.
  6. PREU DE L’ACTIVITAT: GRATUÏTA. Pretén fomentar la solidaritat i la difusió de la FUNDACIÓ JOSEP CARRERES. S’APORTA TAMBÉ INFORMACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ  EN QUÈ TREBALLE, per a fomentar la col·laboració. (asmisaf: associació prominusvàlids psíquics de la safor.)
  7. S’OFERIX ENTREVISTA EXTENSA PRÈVIA AMB LA PERSONA responsable del grup que sol·licita el contacontes, per a explicar l’activitat, coordinar papers, etc. En estes entrevistes es deixen els llibres perquè el material puga ser treballat i conegut, permetent una activitat més dinàmica. Es pot realitzar l’activitat abans i després de llegir i treballar  el material.
  8. En la nostra sessió de contacontes FELI FELIÇ, aportem els contes   editats en paper, l’auca desplegable, etc.
  9. Les històries estan disponibles per a altres contacontes de forma totalment gratuïta.

BLOG DE SUPORT: http://felifeliz.blogia.com

CORREU: carlos.cabreragrau@gmail.com

 

 

0 comentarios